Program obilaska: 

 
 • Obilaznicom oko Čačka ulazimo u predeo izuzetnih odlika gde je reka Zapadna Morava između planina Ovčar i Kablar usekla duboku klisuru poznatu pod imenom Ovčarsko-kablarska klisura. Vozeći se živopisnim predelom čućete priču o manastirima raspoređenim na padinama ovih planina koji čine skupinu pod imenom Mala Srpska Sveta Gora. Uz pregršt zanimljivih priča, stižemo do Ovčar banje.
 • Polazak grupe ka manastiru Blagoveštenje. Obićićemo svetinju u kojoj se zamonašio petrijarh Pavle, posedeti na njegovoj terasici, i opremiti se banjskom, lekovitom vodom, preko potrebnom za uspon koji nas očekuje.
 • Pešačkom stazom broj 4, dok koračamo nesvakidašnjim pejzažima, pored manastira Ilinje, popećemo se na vrh Kablara… Ako dozvolite da Vas obori osećaj povezanosti sa prirodom, u samo jednom pogledu, staće toliko nestvarne lepote, netaknute okoline… Pogled sa vrha Kablara, pre svega „puca“ na meandre Zapadne Morave, koja je tražeći sebi put, između strmih litica Ovčara i Kablara, ostavila predivne zaokrete svoje vode… Očaraće Vas pogled na Šumadiju, šumoviti Ovčar, planinu Jelicu, Čačak i brdo Ljubić…
 • Nakon uživanja u vetru koji šapuće sa vrhova Kablara, odlazak u seosko domaćinstvo u neposrednoj blizini. Domaćica će za Vas spremiti ručak od namernica koje na imanju sami proizvode. U tišini prirodnog ambijentu sa nestvarnim pogledom na okolinu, sladićete se domaćim sirom, kajmakom, jajima…biće tu pršute i slanine…vruće proje i lepinja od domaćeg brašna….čačanskog pečenja i slatkih poslastica…nazdravićemo i rakijom šljivovicom…
 • Povratak pešačkom stazom broj 3 do manastira Nikolja. Predah i osveženje, a potom i obilazak crkve posvećene Svetom Nikoli, konaka kneza Miloša Obrenovića, i manastirske suvenirnice. Imaćete priliku da pomislite želju, i tri puta obiđete oko starog bora u nadi da će Vam Gospod istu i uslišiti.
 • Utisak sa kopna, dopunićemo uživanjem na reci! Polazak grupe na vožnju katamaranom sa pristaništa manastira Nikolja. Vožnja meandrima Zapadne Morave do jezera Međuvršje.
 • Kraj programa.

Program obuhvata:

 • Obilaske prema program putovanja (manastir Nikolje i Blagoveštenje)
 • Etno ručak u seoskom domaćinstvu “Čvrkić” na Kablaru (meni: slatko, kafa, rakija, domaći sok, kajmak, sir, pršuta, slanina, projara, domaća pogača, salata, gulaš, slatka pita)
 • Usluga profesionalnog vodiča obučenog za planinarenje
 • Usluge profesionalnog turističkog vodiča za sve vreme trajanja putovanja

Program ne obuhvata:

 • Vožnju katamaranom u trajanju od 1h15min – 600,00 po osobi, deca do 12 godina starosti – 300,00
 • Prevoz do destinacije

Napomena: usled visokog vodostaja reke i u slučaju vremenskih nepogoda, organizator zadržava pravo odkaza
vožnje katamaranom, isključivo iz bezbedonosnih razloga.

NAPOMENA:
Pešačka staza broj 4 od manastira Blagoveštenje do vrha Kablara duga je oko 6km, konstantnog uspona. Spada u lakše planinarske staze. Vreme penjanja je oko 2,5h. Pešačka staza broj 3 od vrha Kablara do manastira Nikolje duga je oko 5km. Vreme spuštanja je oko 1.15 min. Potrebno je obuti udobnu obuću, prilagođenu za planinarenje (poželjno je nositi cipele za planinarenje). Odeća mora biti slojevita. Obavezno poneti vodu, voćku ili neki slatkiš. Poželjan je planinarski štap i kišobran.

CENA PROGRAMA: 

1.800,00 po osobi 

NAPOMENA: PROGRAM MOŽEMO MODIFIKOVATI PREMA POTREBAMA I ŽELJAMA GRUPE. CENA PROGRAMA ZAVISI OD PROGRAMSKOG SADRŽAJA I MENIJA U SEOSKOM DOMAĆINSTVU „ČVRKIĆ“

Organizator putovanja Mirjana Knežević
 PR turistička agencija Lazena Ježevica
 

 

Cenovnik br.1 od 15.03.2021.
Evidencioni broj: 002/2021
Zainteresovani ste za ovu turu ?

Kontaktirajte nas…

+381 63 55 98 08

office@lazena.rs

Ježevica, Čačak, Srbija

  Ime*

  E-Mail*

  Telefonski broj*

  Vaša poruka