Program obilaska: 

 

 • Priču o Čačku započinjemo na brdu Ljubiću, uživajući u panorami grada. Boj na Ljubiću,kao polazna tačka modern srpske istorije, otvara nam vrata grada na Moravi. Kada napustimo Ljubićki deo grada, pređemo Moravu, osvrnemo se na čuvenu halu košarkašog kluba “Borac” i podsetimo se svih slavnih košarkaških legendi, napravićemo kratko panoramsko razgledanje centralnog gradskog jezgra.
 • Zatim, poseta jedne od najznačajnih instutucija grada koji je od davnina poznat kao izrazito voćarsko područje. U prelepom ambijentu Instituta za voćarstvo čućete tajnu nadaleko poznate „Čačanske lepotice“! Degustiraćemo najkvalitetnije rakije ovog kraja i probati voćne, ceđene sokove domaće proizvodnje.
 • Obilaznicom oko Čačka ulazimo u predeo izuzetnih odlika gde je reka Zapadna Morava između planina Ovčar i Kablar usekla duboku klisuru poznatu pod imenom Ovčarsko-kablarska klisura. Vozeći se živopisnim predelom čućete priču o manastirima raspoređenim na padinama ovih planina koji čine skupinu pod imenom Mala Srpska Sveta Gora. Uz pregršt zanimljivih priča, stižemo do Ovčar banje.
 • Kratka šetnja do manastira Blagoveštenje u kome se zamonašio Gojko Stojčević i dobio monaško ime Pavle. Na terasici patrijarha Pavla sa pogledom na planine Ovčar i Kablar, čućete priču o životu i delu ovog skromnog i istinoljubivog čoveka.
 • Vožnja kroz stenovite tesnace i visoke useke, trasom starog „Ćire“, kroz mračne i uske tunele. Prateći tok Zapadne Morave, putem njenih meandara, uživajući u lepotama zaštićenog područja „male Srpske Svete gore“, stižemo do podnožja Kablara. Kratkom pešačkom stazom kroz šumu popećemo se na sam vrh…Ako dozvolite da Vas obori osećaj povezanosti sa prirodom, u samo jednom pogledu, staće toliko nestvarne lepote, netaknute okoline… Pogled sa vrha Kablara, pre svega „puca“ na meandre Zapadne Morave, koja je tražeći sebi put, između strmih litica Ovčara i Kablara, ostavila predivne zaokrete svoje vode… Očaraće Vas pogled na Šumadiju, šumoviti Ovčar, planinu Jelicu, Čačak i brdo Ljubić..
 • Nakon uživanja u vetru koji šapuće sa vrhova Kablara, odlazak u seosko domaćinstvo u neposrednoj blizini. Domaćica će za Vas spremiti ručak od namernica koje na imanju sami proizvode. U tišini prirodnog ambijentu sa nestvarnim pogledom na okolinu, sladićete se domaćim sirom, kajmakom, jajima…biće tu pršute i slanine…vruće proje i lepinja od domaćeg brašna….čačanskog pečenja i slatkih poslastica…nazdravićemo i rakijom šljivovicom…
 • Povratak do manastira Nikolja. Obilazak crkve posvećene Svetom Nikoli, konaka kneza Miloša Obrenovića i manastirske suvenirnice. Imaćete priliku da pomislite želju i tri puta obiđete oko starog bora u nadi da će Vam Gospod istu i uslišiti.
 • Utisak sa kopna, dopunićemo uživanjem na reci! Polazak grupe na vožnju katamaranom sa pristaništa manastira Nikolja. Vožnja meandrima Zapadne Morave do jezera Međuvršje.
 • Kraj programa.

Program obuhvata:

 • Obilaske prema program putovanja (brdo Ljubić, manastir Blagoveštenje i Nikolje)
 • Poseta Instituta za voćarstvo sa degustacijom rakije
 • Vožnja mini busom od Ovčar banje do vrha Kablara
 • Etno ručak u seoskom domaćinstvu “Čvrkić” na Kablaru (meni: slatko, kafa, rakija, domaći sok, kajmak, sir,
  pršuta, slanina, projara, domaća pogača, salata, gulaš, slatka pita)
 • Usluge profesionalnog turističkog vodiča za sve vreme trajanja putovanja

Program ne obuhvata:

 • Vožnju katamaranom u trajanju od 1h15min – 600,00 po osobi, deca do 12 godina starosti – 300,00
 • Prevoz do destinacije

Napomena: usled visokog vodostaja reke i u slučaju vremenskih nepogoda, organizator zadržava pravo odkaza vožnje katamaranom, isključivo iz bezbedonosnih razloga.

CENA PROGRAMA: 

2.500,00 po osobi 

NAPOMENA: PROGRAM MOŽEMO MODIFIKOVATI PREMA POTREBAMA I ŽELJAMA GRUPE. CENA PROGRAMA ZAVISI OD PROGRAMSKOG SADRŽAJA I MENIJA U SEOSKOM DOMAĆINSTVU „ČVRKIĆ“

Organizator putovanja Mirjana Knežević
 PR turistička agencija Lazena Ježevica
 

 

Cenovnik br.1 od 15.03.2021.
Evidencioni broj: 001/2021
Zainteresovani ste za ovu turu ?

Kontaktirajte nas…

+381 63 55 98 08

office@lazena.rs

Ježevica, Čačak, Srbija

  Ime*

  E-Mail*

  Telefonski broj*

  Vaša poruka