Blog

LAPONIJA – ZEMLJA DEDA MRAZA JANUAR 2023

LAPONIJA – ZEMLJA DEDA MRAZA JANUAR 2023

Opis putovanja

Posetite mesta na kojima i odrasli ponovo počinju da veruju u Deda Mraza i osetite božićnu atmosferu kakvu ste ranije mogli samo da sanjate. Stvorite vašoj deci nezaboravne uspomene i odvedite ih kod “pravog” Deda Mraza da od njegovih vilenjaka nauče kako da zauvek ostanu deca u duši, i kako da zauvek veruju u ovu magiju.

Rovaniemi je grad na severu Finske i smatra se za „rodni grad“ Deda Mraza. Na samo par kilometara od centra grada nalazi se selo Deda Mraza koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ulaskom u Deda Mrazovo selo zapravo ulazite u arktički krug I magija počinje. U ovom idiličnom selu možete otići u poštu odakle možete poslati vašim najmilijima raglednice iz ove čarobne zimske bajke, a možete za vaše najmlađe prijatelje poručiti da im lično Deda Mraz pošalje pismo i pozdrave. Možete naravno lično upoznati čuvenog deku popričati sa njim i fotografisati se i tako sačuvati uspomenu na taj magični trenutak. Nije zaboravljena ni Baka Mrazica. Njena kuća je mallo dalje i ovde naravno možete da zavirite u njen dom, i upoznate je. Nakon toga možete uživati u vožnji motornim sankama, ili u nešto sporijoj, ali predivnoj vožnji u saonicama koje vuku lično Deda Mrazovi irvasi.

Još jedan stanovnik hladnijih krajeva koji nam je svima poznat je ovde atrakcija. Sneško Belić i njegov svet su odmah tu uz Deda Mraza. U Sneškovom svetu posetioci mogu uživati u aktivnostima na otvorenom kao što su sankanje, klizanje i posmatranje skulptura od snega .Od ove godine tu je još jedna zanimljiva aktivnost za odrasale. Ledeni disko gde možete ispijati piće iz ledenjih čašica i uživati uz muziku i đuskanje.

U blizini se nalazi još jedna nezaobilazna tačka za posetioce Rovaniemija i Laponije, zabavni tematski park Santa Park. U nekadašnjem rudarskom oknu i pećini napravljen je prelep zabavni park koji će ostaviti bez teksta najmlađe posetioce, ali i one starije. U ovom zabavnom parku imaćete priliku da prisustvujete školi za vilenjake, da upoznate prave vilenjake, naučite njihove veštine i trikove  i da dobijete sertifikat o položenoj školi za vilenjake. Imaćete prilike da pogledate veoma zanimljive novogidišnje predstave, dekorišete božićne kolače, pravite čestitke i posetite ledenu dvoranu gde ćete upoznati ledenu kraljicu lično. Za mnoge je najzabavnija vožnja drvenim vozom koji će vas sprovesti kroz fabriku igračaka u kojoj patuljci i pomoćnici užurbano pripremaju poklone za svu decu sveta.

U samom gradu se nalazi nekoliko interesantnih muzeja. Najveći i najpoznatiji je svakako Arktikum muzej koji nam predstavlja život u arktičkom krugu kroz istoriju, životinje koje žive u ovom prostoru, način života ljudi, njihove nošnje, običaje i tradiciju. 

Kada pomislimo na Laponiju i arktički krug, svakako pomislimo i na polarne životinje koje ovde borave. Svakako su najpoznatije životinje vezane za Deda Mraza i zimu irvasi i haskiji. Irvase ćemo imati priliku da vidimo u samom selu i imaćemo priliku da nas porvozaju saonicama. U sklopu jednog izleta imaćemo priliku da posetimo i farmu haskija. Naravno, tu ćemo moći i da se provozamo saonicama koje ovi divni psi vuku.

Cena za odrasle osobe

Redovna cena


1890

Cena za decu

(za decu od 2 do 12 godina)


500

Fakultativni program:

*minimalan broj za realizaciju je 10 prijavljenih osoba

 • Izlet i poseta Deda Mrazovom selu 80 € za odrasle / 70 € za decu 3-12 god
 • Izlet za Santa park 80 € za odrasle / 70 € za decu 3-12 god
 • Izlet za Kemi sa posetom Snežnom zamku 150 € za odrasle / 135 € za decu 3-12 god
 • Izlet za farmu haskija 150 € za odrasle / 125 € za decu 3-12 god

OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI PRE POLASKA NA PUTOVANJE!

SMEŠTAJ:

U pitanju je privatni smeštaj u studijima ili apartmanima. Rovaniemi regija, do 40 km od centra grada. Sve smeštajne jedinice poseduju kupatilo, grejanje.

PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS! KRAJNJI ROK ZA UPLATU CELOKUPNE CENE ARANŽMANA JE 25.12.2022.

NAPOMENE:

 • Program je rađen na bazi minimum 10 prijavljenih putnika, u slučaju manjeg broja prijavljenih pitnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja, ili korekcije cene aranžnmana shodno broju prijavljenih putnika
 • Može doći do izmene redosleda pojedinih navedenih razgledanja i izleta, kao i leta koji je kao informativan naveden u ovom programu
 • Organizator putovanja je T.A. LAZENA, licenca OTP kategorija A broj 96/2022. Organizator putovanja ima zakonski propisanu polisu osiguranja TRIGLAV A.D. broj 475054257

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na liniji Beograd – Rovaniemi – Beograd (let sa jednim presedanjem u nekoj od evropskih metropola; uključene sve takse i prtljag)
 • Transfer u Rovaniemiju od aerodroma do smeštaja i povratno
 • 5 noćenja sa doručkom u Rovaniemiju privatnom smeštaju (dvokrevetne sobe/studiji ili dvokrevetne sobe/studiji + pomoćni ležaj)
 • Usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od 1000 dinara; deca do 18 god 800 din)
 • Fakultativni program (minimalan broj za realizaciju je 10 prijavljenih osoba)

Program putovanja

1. dan putovanja

Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u 05.00h ujutro. Prijava na let avio-kompanije „AirSerbia“ za Amsterdam. Let za Amsterdam je u 07.05h. Dolazak u Amsterdam u 09.40h. Nastavak iz Amsterdama letom u 12.25h sa avio-kompanijom „KLM“. Sletanje u Rovaniemi u 16.20h. Transfer do smeštaja u regiji Laplanda, smeštaj i noćenje.

2. dan putovanja

Doručak. Odlazak do Rovaniemija i poseta selu Deda Mraza. Upoznavanje sa Deda Mrazom, Baba Mrazicom, irvasima, sneškom... Kompletno uživanje u fantastičnoj božićnoj atmosferi ovog nesvakidašnjeg mesta. Povratak u smeštaj do 19h. Noćenje.

3. dan putovanja

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do Santa parka u Rovaniemiju. Uživanje sa vilenjacima, vožnja vozom kroz fabriku igračaka, upoznavanje sa ledenom kraljicom u fantastičnoj ledenoj dvorani... Tokom izleta ćemo posetiti i Arktikum muzej. Povratak u smeštaj do 19h. Noćenje.

4. dan putovanja

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet tokom kojeg ćemo posetiti maleni laponijski grad Kemi koji se nalazi na obali Botničkog zaliva na Baltičkom moru. Posetićemo najveću atrakciju ovog grada, LumiLinna – Snežni zamak. Obično umetnici počnu da ga prave početkom decembra, polovinom januara se otvara za javnost i traje do prvih dana aprila jer tada sneg počinje da se polako otapa i da ne bi posle postao nebezbedan za posetioce, tada ga ruše. Ovo velelepno  snežno utvrđenje koje zauzima  20000 kvadratnih metara,  godišnje poseti oko 400 000 ljudi iz celog sveta. U ovom genijalnom kompleksu imate kule od snega, koje su visoke i  20 metara. Sav led od kojih se prave skulpture i zidovi, dovoze se sa obližnjih vodenih površina, kojim je Kemi obilato okružen. Od kako je prvi put napravljen snežni dvorac u ovom gradu, daleke 1996. godine, to je postalo i ostalo najveće utvrđenje  od snega na svetu. Inače, svake zime, ovaj  dvorac izgleda drugačije, kao i eksponati unutar njega. Povratak u smeštaj do 19h i uživanje u Badnjoj večeri. Noćenje.

5. dan putovanja

Doručak. SREĆAN BOŽIĆ – HRISTIS SE RODI! Za ovaj dan smo vam pripremili fakultativni izlet do farme haskija gde ćete se upoznati s aovim fantastičnim psima i gde ćemo se provozati specijalnim saonicama koje ovi psi vuku. Povratak u smeštaj do 18h. Noćenje.

6. dan putovanja

Doručak. Odjava iz smeštaja. Odlazak do centra Rovaniemija i slobodno vreme za uživanje u fantastičnoj atmosferi grada. Transfer do aerodroma i prijava za let avio kompanije „AirFrance“ za Pariz. Let u 15.40h. Sletanje na aerodrom „Šarl de Gol“ u Parizu u 18.25h. Let za Beograd sa kompanijom „AirSerbia“ u 20.35h. Sletanje u Beograd u 22.55h. Kraj putovanja.

Možda vas zanima

ŠTAJERSKA
1.00 
BANJA LUKA
1.00 
ČAROBNI PRSTEN
1.00 

Opšti uslovi putovanja

Pročitajte uslove ovog putovanja

Login

Najsigurniji način da pravovremeno saznate sve što vas interesuje o Vašem sledećem putovanju!

Adresa

Ježevica, Čačak, Srbija

Broj telefona

Email