Blog

MALA AUSTRIJSKA TURA

MALA AUSTRIJSKA TURA

Opis putovanja

Neverovatna zemlja Austrija! Od savršeno uređenog sistema, do fantastičnih prirodnih predela i divnih romantičnih, bajkovitih gradova... Naša avantura po ovoj zemlji počinje od slikovite doline Vahau koja se nalazi u dolini reke Dunav. U ritmu valcera ćemo zaplesati po beskrajnim vinogradima i lepim malim gradićima. U ovoj dolini se nalazi znamenita Benediktinska opatija u Melku sa svojom slavnom Bibliotekom koja je pomenuta u romanu „Ime Ruže“ nobelovca Umberta Eka. Potom odlazimo do pokrajine Salcburgerland poznate po svojoj „slanoj oblasti“ i divnim gorskim očima – alpskim jezerima. Prizori su nestvarni, jer poglede u ovoj regiji kradu i prelepe varošice, jezera, ali i spektakularna priroda satkana od najlepših delova Alpskog masiva. Salcburg je grad prepun čuda! Biskupska prestonica tokom Srednjeg veka, Mocartov rodni grad, grad u kojem je nastala najlepša Božićna pesma „Tiha noć“, grad čudesnih Mocart kugli... U vreme Božićnih marketa koji traju 4 nedelje pre samog katoličkog Božića, Salcburg se pretvara u pravu malu bajku. I na kraju, posetićemo i jezersku oblast sa prelepim Volfgang jezerom i jezerom Halštat sa malenim gradićem Halštatom koji predstavlja najživopisniji austrijsku varošicu. Tura stvorena za uživanje!  

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA
9. - 13.  APRIL 2023.
DOLINA VAHAU – KREMS – DIRNŠTAJN – MELK – SALCBURG - BAD IŠL - HALŠTAT

OPIS HOTELA:

GASTHOF PANSION HOTEL „GRAML“, Hallwang bei Salzburg  ili sličan

Ovaj pansion (Gasthof/Berghof) nalazi se u malenom mestu Halvang, na oko 10 km od Salcburga. Udoban smeštaj sa skromnim sadržajima. Poseduje recepcioni deo, restoran, bar. Sobe su sve sa kupatilom i centralnim grejnim sistemom, kao i sa TV. 

Tačno ime hotela/smeštajnog objekta, biće poznato 10 dana pre putovanja i objavljeno na sajtu organizatora putovanja. Lokacijski, smeštajni objekat će se nalaziti u regiji Salcburgerland sa maksimalnom udaljenošću od grada Salcburga od 35 km. 

Cena aranžmana po osobi

polazak iz Čačka i Ivanjice


20.000 dinara

Cena aranžmana po osobi

polazak iz Beograda i Novog Sada


18.000 dinara

PAKET IZLETA:  za uplate u agenciji - 7,700 dinara

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:

 • Opatija Melk – 25 €
 • Zamak Hohensalzburg sa vožnjom funikularom – 25 €
 • Dvorac Rezidenc i Mocartova rodna kuća – 25 €

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Mirjana Knežević PR turistička agencija Lazena Ježevica, MB 64730614, Licenca broj: OTP A-96/2022. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja izdatu od strane Triglav osiguranje ado Beograd (osigurana suma u visini od 30.000€) 

Cenovnik broj 1 od 28.06.2022.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni/ klasičan način usluživanja) u hotelu/pansionu sa 2** u regiji Salcburgerland
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Kremsa, Dirnštajna, Bad Išla i Halštata prema programu
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od 800 dinara)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 8300 dinara
 • Gradsku turističku taksu u iznosu od 2,5 € po osobi i noćenju (ukupno 5 € po osobi za oba noćenja) – taksa se plaća na recepciji hotela
 • Fakultativna poseta rudniku soli u Halštatu – ovo je individualni program, karte se kupuju na licu mesta (cena karte je 36 €) – nije uključeno u paket izleta! NAPOMENA: oni koji se odluče za posetu rudniku soli odmah po dolasku u Halštat idu u posetu rudniku, a slobodnog vremena potom gotovo da neće biti – to pre svega zavisi od početka organizovane ture obilaska rudnika soli.

Program putovanja

1. dan (nedelja 9. april)

Polazak u večernjim satima (oko 21h). Noćna vožnja preko Mađarske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje carinskih formalnosti...

2. dan (ponedeljak 10. april)

Dolazak u prepodnevnim satima u živopisnu dolinu Vahau. Poseta baroknom gradiću KREMS. Slobodno vreme 1,5 sat. Nastavak putovanja do obližnjeg grada DIRNŠTAJN. Šetnja njegovim kamenim ulicama do divne barokne „Plave crkve“. Panoramski pogled na ostatke srednjovekovnog zamka u kojem je bio zatočen engleski kralj Ričard Lavlje srce. Slobodno vreme 1 sat. Vožnja kraj živopisnih predela kojima dominiraju vinogradi i divna pobrđa koja se ogledaju u Dunavu. Odlazak u MELK. Slobodno vreme u gradiću, ili fakultativna poseta Benediktinskoj opatiji Melk. Obilazak opatije u sklopu specijalno vođene ture koja obuhvata razgledanje nekoliko prostorija od kojih svaka ima neku svoju simboliku. Poseta znamenitoj Biblioteci i neverovatnoj baroknoj crkvi. Nastavak putovanja ka oblasti SALCBURGERLAND. Smeštaj u hotel/pansion u regiji. Noćenje.

3. dan (utorak 11. april)

Doručak. Polazak ka Salcburgu u 9h. Poseta SALCBURGU, jednom od najlepših gradova Evrope. Lagana šetnja uz razgledanje: palata Mirabel sa lepim vrtovima, kuća čuvenog dirigenta Herberta fon Karajana, glavna pešačka zona sa baroknim palatama, Mocartova rodna kuća, Katedrala,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno: poseta Salcburškom zamku – jedan od najvećih srednjovekovnih fortifikacijskih objekata u Evropi. Sa terase ovog zamka pruža se neverovatan pogled na grad. Popodne fakultativna poseta zimskoj biskupskoj rezidenciji, dvorcu Rezidenc u kojem se nalazi sjajna umetnička zbirka sakupljana vekovima, kao i raskošne prostorije koje su vekovima koristili salcburški biskupi. Poseta Mocartovoj rodnoj kući (fakultativno) u kojoj se nalazi, u nekoliko prostorija, nekolicina eksponata iz Mocartovog vremena. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i večeru u nekom od divnih Gasthofa. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

4. dan (sreda 12. april)

Doručak. Odjava iz hotela u 8.30h. Polazak ka jezerskoj regiji, poznatoj kao „slana zemlja“, odnosno „Salzkamergut“. Vožnja pored divnog Volfgang jezera i uživanje u sjajnoj panorami. Odlazak do HALŠTATA, bajkovitog gradića na obali istoimenog jezera. Ovo mestašce se smatra za najslikovitije u celoj Austriji. Slobodno vreme u Halštatu, ili individualna poseta najvećem rudniku soli u Evropi. Čudesno lociran na planini nad gradom, do njega vodi specijalna gondola. Specijalna tura obilaska u zaštitnim odelima uz brojne avanture u rudniku, ostaće vam u neizbrisivom sećanju! Ovo je jedna od „top atrakcija“ Austrije! Poseta carskoj banji BAD IŠL u kojoj se nalazi niz raskošnih rezidencija, jedna fantastična kafeterija i poslastičarnica u kojoj je napravljen čuveni Išler, biskvit koji nosi ime po ovoj banji. Polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Mađarske.

5. dan (četvrtak 13. april)

Dolazak u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.

Možda vas zanima

ŠTAJERSKA
1.00 
BANJA LUKA
1.00 
ČAROBNI PRSTEN
1.00 

Opšti uslovi putovanja

Pročitajte uslove ovog putovanja

Login

Najsigurniji način da pravovremeno saznate sve što vas interesuje o Vašem sledećem putovanju!

Adresa

Ježevica, Čačak, Srbija

Broj telefona

Email