Blog

RIM VEČNI GRAD

RIM VEČNI GRAD

Opis putovanja

Svi oni koji putuju radi potpunog užitka, radi sakupljanja uspomena, osećaja, trenutaka... Svi oni osećaju isto dok prilaze ovom gradu... Večnom gradu o kojem su se ispredale, i još uvek se ispredaju beskonačne storije... Osećaju uzbuđenje i nadanja da će im ovaj grad ispuniti očekivanja... Hodimo ka gradu sa 900 crkava, nekada prestonici najmoćnije imperije sveta. Gradu u kojem je često moć i bogatstvo bila patronat umetnosti. Rim ne počinje od svojih prvih dana, kada je vučica dojila Romula i Rema. Kažu da je to bilo 735. godine p.n.e. Bilo kako bilo, Romula i Rema, dve bronzane bebe koje silovito sišu dojke jedne vučice, susreću se na svakom koraku, na svakom autobusu, to je simbol i grb «večnog grada». Njegove bezbrojne priče mogu se birati. I svaka je početak novog događaja, svaka je prvi susret sa gradom o kojem se mogu davati razni sudovi. Ali utisak je uvek isti: šetati Rimom znači roniti kroz istoriju i slušati bat koraka rimskih legionara, slušati huk prošlosti. Posle, umoran od šetanja, putnik skida cipele i pruža noge po hladnom mermeru jedne od brojnih rimskih fontana koje su, među ukrasima i lepotama, najlepši detalj grada. Teško je izdvajati. Još teže odlučiti se za opisivanje Kampidolja pre Koloseuma, trga Sv. Petra, pre Rimskog Foruma… Opisivati, uopšte, nije zahvalno. Stati pred Trajanov stub i tamo pokucati na vrata zbivanja! Istorija nas plaši svojim obiljem i hiljadu pera nije dovoljno, da opišu te kratke deliće večnosti koji su skriveni u svakom delu Rima i u svakoj kocki drevne kaldrme…

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA
8. – 13. APRIL 2023.

Cena aranžmana po osobi

Redovna cena


26.000 dinara

OPIS HOTELA:

HOTEL 3*** REGIJA RIMA

Hoteli iz naše ponude vezani za regiju grada Rima se nalaze na maksimalnoj udaljenosti od centra od oko 50 km. Poseduju recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), WiFi konekciju, lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, salon za posluženje doručka. Sobe su srednje komforne, i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, klima uređaj, telefon. Doručak je slab i jednoličan (kako je to i uobičajeno u Italiji), i sastoji se od slatkog (puter, džem) i slanog dela (sir i salama) uz napitke (sok, kafa).

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Mirjana Knežević PR turistička agencija Lazena Ježevica, MB 64730614, Licenca broj: OTP A-96/2022. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja izdatu od strane Triglav osiguranje ado Beograd (osigurana suma u visini od 30.000€) 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom visoke turističke klase (a/c, a/v oprema)
 • 3 noćenja sa doručkom (doručak-kontinentalni „buffet“ – samoposluživanje) u hotelu sa 3* u regiji grada Rima
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom (sobe ½+1 su sobe sa pomoćnim trećim ležajem koji je manjih dimenzija i može ugroziti komfor treće osobe)
 • Usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • Panoramski i pešački obilazak Rima prema programu
 • Organizacione troškove koji uključuju i obavezne „check-point“-e za kretanje turističkog autobusa po Rimu

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 800 dinara)
 • Gradska turistička taksa koja za hotele u regiji Rima iznosi 5 € po osobi i jednom noćenju (ukupno 15 € po osobi za 3 noćenja – plaćanje na recepciji hotela)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 90 €
 • Fakultativna poseta Vatikanu i Vatikanskim muzejima – 45 € (obavezna je prijava u agenciji 15 dana pre samog putovanja; u agenciji se uplaćuje 4000 dinara, a na licu mesta se dodatno plaća 10 €)

Program putovanja

1. DAN (subota 8. april)

Polazak sa dogovorenog mesta oko 20h. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinkih formalnosti. 

2. DAN (nedelja 9. april)

Dolazak u regiju RIMA u kasnim popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje. Po dolasku sledi Nakon razgledanja, smeštaj u hotel. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN (ponedeljak 10. april)

Doručak. Polazak ka centru Rima u 9h. Panoramsko razgledanje grada iz vozila: Cirkus Maksimus, Lungotevere, Tiberijsko ostrvo, crkva Sv. Marije sa „ustima istine“… Nastavak razgledanja pešice: Koloseum, Rimski Forumi, Kapitol, trg Venecije... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

4. DAN (utorak 11. april)

Doručak. Polazak ka centru Rima u 9h. Po dolasku sledi pešački obilazak grada sa razgledanjem: trg Popolo sa egipatskim obeliskom, Španski trg sa čuvenim stepenicama (pauza za kaficu), ekskluzivna Via Kondoti, Korzo – glavna trgovačka zona grada, fontana di Trevi – jedan od najvoljenijih simbola Rima, Panteon – fantastični antički spomenik i nekadašnji hram svih bogova, trg Navona sa divnom fontanom „4 reke“... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5. DAN (sreda 12. april)

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do centra grada. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta VATIKANU, najmanjoj državi na svetu. Poseta uključuje i organizovani obilazak čuvenih Vatikanskih muzeja čija zbirka spada u red najvećih i najznačajnijih na svetu. Tokom organizovane ture obići će se najinteresantniji delovi muzeja, poput dvorišta „šišarka“, dvorišta „Oktagon“, Rafaelovih soba, Sikstinske kapele, bazilike Sv. Petra…. Slobodno vreme do polaska ka Srbiji (21h). Noćna vožnja…

6. DAN (četvrtak 13. april)

Povratak na mesto polaska u kasnim popodnevnim satima, zavisno od zadržavanja na granicama. Kraj putovanja.

Možda vas zanima

ŠTAJERSKA
1.00 
BANJA LUKA
1.00 
ČAROBNI PRSTEN
1.00 

Opšti uslovi putovanja

Pročitajte uslove ovog putovanja

Login

Najsigurniji način da pravovremeno saznate sve što vas interesuje o Vašem sledećem putovanju!

Adresa

Ježevica, Čačak, Srbija

Broj telefona

Email