Blog

TOSKANA SA ŠARENIM SELIMA ITALIJE

TOSKANA SA ŠARENIM SELIMA ITALIJE

Opis putovanja

Toskana svojim lepotama omamljuje, a svojom kulturno-istorijskom baštinom predstavlja turističku regiju bez premca u Italiji, ali i u Evropi i svetu. Vekovima je ovaj božiji komad zemlje oblikovan. Bog je podario Toskani neverovatno raskošnu prirodu, a ljudi su joj utkali dušu. Na svakom koraku će vas Toskana oduševiti, i nećete znati šta je u njoj najlepše, jer je sve lepo – prelepo. Čudesna Piza sa svojim poljem čuda, koje je zaista čudnovato. Sijena sa svojim kontradama, čudesnim pričama i neverovatnim trgom. San Điminjano sa svojim tornjevima i pogledima. Firenca, grad raskošne lepote koji mnogi svrštavaju u pet najlepših gradova sveta. Na kraju, kada se lepotama Toskane dodaju „šarena sela Italije“, pet divnih seoca u nacionalnom parku „Cinque Terre“, onda se dobija putovanje za pamćenje!

6 dana autobusom, 3 noćenja u hotelu 3*
9. -
4. april 2023.

Fakultativni izleti:

 • Celodnevni izlet Piza – Firenca sa uključenim kartama za voz za Firencu i lokalnim vodičem na srpskom jeziku u Firenci – 45 €
 • Celodnevni izlet San Điminjano – Sijena – 35 €
 • Celodnevni izlet Cinque Terre sa uključenim kartama za voz – 40 €

UKOLIKO SE ODLUČITE ZA SVE IZLETE, AGENCIJA VAM ODOBRAVA POPUST, TAKO DA SVI PONUĐENI IZLETI ZA UPLATU U AGENCIJI IZNOSE 95 €.

UKOLIKO ŽELITE SAMO NEKI OD PONUĐENIH IZLETA, U TOM SLUČAJU JE I PRIJAVA I PLAĆANJE NA LICU MESTA PO GORE NAVEDENIM CENAMA!

HOTEL „AUGUSTUS“ 3***, Montekatini Terme, ili sličan Hotel se nalazi u centralnoj zoni banje, u neposrednoj blizini trgovačke i banjske zone. Skroman hotel sa ograničenim nivoom usluga. Poseduje lobi sa recepcijom otvorenom 24 sata, lobi bar, salon za posluženje doručka (doručak je tradicionalno slab i jednoličan). Sobe su sa kupatilom, TV.

Cena aranžmana po osobi

polazak iz Beograda i Novog Sada


179 €

Cena aranžmana po osobi

polazak iz Čačka


189 €

ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Mirjana Knežević PR turistička agencija Lazena Ježevica, MB 64730614, Licenca broj: OTP A-96/2022. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja izdatu od strane Triglav osiguranje ado Beograd (osigurana suma u visini od 30.000€) Cenovnik br. 1 od 05.12.2022. Evidencioni broj: 125/2022

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom visoke turističke klase (kompletna oprema, a/c, a/v)
 • Smeštaj u hotelu sa 3* u Montekatini Termama na bazi 3 noćenja sa doručkom („buffet“/samoposluživanje)
 • Smeštaj u dvokrevetne sobe ili dvokrevetne sobe + treći pomoćni ležaj (pomoćni ležaj je manjih dimenzija, te može ugroziti komfor treće osobe)
 • Obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča
 • Usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od 1200 dinara po osobi za osobe mlađe od 70 god.; odnosno 2000 dinara za osobe starije od 70 god.)
 • Doplata za smeštaj u jednokrevetnoj sobi iznosi 90 €
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 100 €
 • Fakultativne izlete koji su navedeni u programu

Program putovanja

1. dan putovanja

Polazak iz Novog Sada u popodnevnim satima. Putovanje preko Hrvatske (Slavonski Brod – Zagreb) i preko Slovenije (Novo Mesto – Ljubljana – Sežana). Usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan putovanja

Dolazak u PISTOJU u podnevnim satima. Po dolasku sledi obilazak divnog istorijskog centra grada u kojem dominira Katedrala sa Krstionicom. Slobodno vreme. Odlazak u obližnju toskansku banju MONTEKATINI TERME i smeštaj u hotel oko 15h. Odmor. U dogovoreno vreme krećemo u šetnju banjom. Noćenje.

3. dan putovanja

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak (9h) na celodnevni fakultativni izlet sa obilaskom Pize i Firence. Prvo ćemo posetiti divnu PIZU. U Pizi se zadržavamo 3 sata, a zajednički ćemo obići „Campo dei Miracoli“ („Polje čuda“). Na ovom polju se nalaze tri čudesa: Krstionica – grandiozni objekat najveći te vrste u Italiji, Katedrala sa svojom cvetno-gotskom fasadom i Krivi toranj – jedan od najvoljenijih simbola Italije. Slobodno vreme do 13h. Odlazak u FIRENCU. Dolazak do mesta Sesto Fjorentino odakle ćemo vozom do Firence stići za svega par minuta. Po dolasku u Firencu, krećemo u dvočasovno organizovano razgledanje grada sa lokalnim vodičem. Razgledanje započinjemo od divne crkve Santa Maria Novela - u njenoj gradnji i opremanju izređali su se najveći majstori renesense; Đoto, Bruneleski, Botičeli, Vazari, pa čak i Mikelanđelo. Odlazimo do crkve San Lorenco u kojoj se nalaze znamenite kapele Mediči – grobnice koje je radio slavni Mikelanđelo. U kvartu kod ove crkve nalazi se i čuvena pijaca fjorentinske kože. Sledi odlazak do trga Duomo na kojem se nalazi jedna od najgrandioznijih crkvi na svetu, Katedrala Cvetne Bogorodice sa čudesno lepom fasadom. Kraj Katedrale stoji divni Đotov zvonik, a prekoputa je Krstionica Sv. Jovana sa pozlaćenim Vratima Raja. Šetnju nastavljamo kraj trga Republike i raskošnih palata do čuvenog prasenceta – porćelina. Prema verovanju, ovo prasence donosi sreću. Odlazimo do divnog Ponte Vekija – starog mosta okićenog kućicama u kojima se danas nalaze zlatare i juvelirnice. Sa mosta ćemo gledati reku Arno i Vazarijev koridor. Odlazimo do galerije Ufici, nekadašnjeg sedišta administracije Republike Firence u vreme vladavine Medičijevih, a danas jedne od najčuvenijih umetničkih galerija na svetu. Našu šetnju završavamo na Gospodskom trgu, Piazza della Signoria. Na ovom trgu se nalaze skulpture koje predstavljaju remek-dela najpoznatijih majstora renesanse: Mikelanđelov David, Đanbolonjiha Otmica Sabinjanki, Amanatijev Neptun, Čelinijev Persej,... Pravi muzej na otvorenom kojeg nadkriljuje divna Stara palata, nekadašnje sedište vladara Firence. Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz brojne preporuke (vidikovac na trgu Mikelanđela, palata Piti, crkva Sv. Krsta, šoping zona...). Sastanak sa vodičem ispred železničke stanice u 22h. Odlazak vozom do Sesto Fjorentina i potom povratak autobusom u hotel (povratak oko 23h). Noćenje. 

4. dan putovanja

Doručak. Slobodno vreme, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet ka unutrašnjosti Toskane. Odlazak u divni mali bajkoviti grad SAN ĐIMINJANO. Ovaj grad nazivaju i gradom tornjeva. Prošetaćemo se njime do trga Ćisterne koji ima čudnovat trouglast oblik. A u slobodno vreme uživaćemo u najboljem sladoledu na svetu, fantastičnim pogledima na doline Toskane i divnim malim radnjicama u kojima se prodaju suveniri i lokalni proizvodi (maslinovo ulje, vino, začini...). Odlazak u SIJENU, jedan od najlepših gradova Italije. Sijena je po mnogo čemu jedinstven grad, a tokom obilaska ćemo čuti njene sjajne priče... To su priče o srčanosti njenih stanovnika, o strasti, kontradama, festivalu Palio... Videćemo veličanstvenu Katedralu okićenu blistavim mermerom, potom neverovatni trg Kampo izgrađen u obliku školjke Sv. Jakova. U slobodno vreme ćemo lutati njenim divnim ulicama kraj raskošnih palata. Povratak u hotel do 22h. Noćenje.

5. dan putovanja

Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do nacionalnog parka „CINQUE TERRE“, odnosno do oblasti Ligurije i njenih divnih pet sela koje često nazivakju šarenim selima Italije. Odlazak do La Specije do železničke stanice. Tu će svi dobiti specijalnu „Cinque terre card treno“ koja obuhvata neograničenu vožnju vozom između sela i taksu za posetu nacionalnom parku. Ostavljamo tačno 10 sati slobodnog vremena da uživate potpuno u lepotama ovih sela. I više nego dovoljno vremena da ih sagledate, posetite, uživate. Riomađore je najveće od pet sela, Manarola je po mnogima najlepše selo i prema preporukama ovde treba biti tokom zalaska sunca, Vernaca je prosto neodoljiva, Monteroso al Mare je najromantičnije, a Kornilja je jedino selo koje nije na moru i do kojeg vode beskrajne stepenice... Dan za potpuni užitak! Polazak ka Srbiji oko 21h. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

6. dan putovanja

Povratak u popodnevnim satima. Kraj putovanja.

Možda vas zanima

ŠTAJERSKA
1.00 
BANJA LUKA
1.00 
ČAROBNI PRSTEN
1.00 

Opšti uslovi putovanja

Pročitajte uslove ovog putovanja

Login

Najsigurniji način da pravovremeno saznate sve što vas interesuje o Vašem sledećem putovanju!

Adresa

Ježevica, Čačak, Srbija

Broj telefona

Email