Blog

Jednodnevne ture

OVČARSKO-KABLARSKA KLISURA

Kao predeo izuzetnih odlika, Ovčarsko-kablarska klisura, nalazi se između strmih padina Ovčara i Kablara, tamo gde je reka Zapadna Morava, tražeći sebi put, usekla tri jedinstvena meandra. Uklješteni meandri kao simbol ove klisure vide se u punoj lepoti i veličini sa vrha Kablara gde se nalazi jedan od najlepših vidikovaca u Srbiji.

Impresivne litice i vrhovi Kablara strmo se obrušavaju u reku. Stenovite strane Kablara kriju mnoštvo pećina i potkapina, pa je sama planina izuzetno pogodna za alpinističke i adrenalin sportove. Kao kontrast strmim padinama Kablara, padine Ovčara se blaže spuštaju do reke. Prekrivene su zelenilom i šumskim masivima koji omogućavaju potpuno uživanje u pešačkim turama kroz prirodni ambijent.

Ovčarsko-kablarska klisura poznata je i pod imenom Mala Srpska Sveta Gora. Na obali reke, šumskim proplancima, oslonjeni uz stenu, 10 manastira čuva viševekovno duhovno nasleđe ovog kraja!

Uživajte u jedinstvenom prirodnom okruženju kroz pešačke i adrenalin ture! Dopunite utiske sa reke krstareći uklještenim meandrima Zapadne Morave! Vratite se vekovima u nazad gde manastirske zidine kriju srpsku duhovnost, kulturu i tradiciju!


ZAPADNA SRBIJA

Zapadna Srbija smatra se jednim od najlepših predela Srbije. Bogato kulturno-istorijsko nasleđe, izuzetne prirodne vrednosti, bogatsvo ukusa domaće hrane i pića, vredni i gostoljubivi domaćini samo su deo turističke ponude ovog kraja.

Vodimo Vas u nepregledna šumska prostranstva Tare i Zlatara.…prenosimo vam kulturno nasleđe Sirogojna i viševekovno grnčarsko umeće Zlakuse…otkrivamo kremansku misteriju u selu proroka…pokazujemo najlepše vidikovce planinskih lepotica…ogledamo se u zelenilu kanjona Drine…letimo na krilima Beloglavog supa Uvačkih meandara…darujemo Vam ukuse i mirise Zapadne Srbije!

Uz pregršt manifestacija i kulturnih događanja ovo je destinacija koju ne smete propustiti!

Jednodnevne ture u ponudi

Login

Najsigurniji način da pravovremeno saznate sve što vas interesuje o Vašem sledećem putovanju!

Adresa

Ježevica, Čačak, Srbija

Broj telefona

Email