Blog

Jednodnevne ture

OVČARSKO-KABLARSKA KLISURA

Kao predeo izuzetnih odlika, Ovčarsko-kablarska klisura nalazi se između strmih padina Ovčara i Kablara, tamo gde je reka Zapadna Morava usekla tri jedinstvena meandra. Takozvani uklješteni meandri vide se u svoj svojoj lepoti sa vrha Kablara, gde se penjemo na jedan od najlepših vidikovaca u Srbiji.

Impresivne litice i vrhovi Kablara strmo se obrušavaju u reku. Stenovite strane Kablara kriju mnoštvo pećina i potkapina, pa je planina izuzetno pogodna za alpinističke i adrenalin sportove. Kao kontrast strmim padinama Kablara, kosine Ovčara deluju pitomije. Prekrivene su zelenilom i šumskim masivima koji omogućavaju potpuno uživanje u pešačkim turama kroz prirodni ambijent.

Srpska Sveta Gora

Ovčarsko-kablarska klisura poznata je i pod imenom Srpska Sveta Gora. Na obali reke, na šumskim proplancima ili tik uz stenu poređano je 10 manastira koji čuvaju viševekovno duhovno nasleđe ovog kraja.

Povešćemo vas kroz jedinstveno prirodno okruženje u vidu pešačkih i adrenalin tura a onda se odmoriti na reci, krstareći uklještenim meandrima Zapadne Morave. Vratićemo vas vekovima unazad kada krenemo kroz manastirske zidine koje kriju – srpsku duhovnost, kulturu i tradiciju.

ZAPADNA SRBIJA

Zapadna Srbija je jedna od najlepših oblasti naše zemlje. Pokazaćemo vam bogato kulturno-istorijsko nasleđe, izuzetne prirodne lepote, raznovrsnost ukusa domaće hrane i pića, ugostiće vas vredni i gostoljubivi domaćini – i to je samo deo naše turističke ponude.

Vodimo vas u nepregledna šumska prostranstva Tare, Zlatara i Zlatibora. Prenosimo vam kulturno nasleđe Sirogojna i viševekovno grnčarsko umeće Zlakuse. Zajedno otkrivamo kremansku misteriju u selu proroka. Pokazaćemo vam najlepše vidikovce na ovdašnjim planinama. Ogledamo se u zelenilu kanjona Drine. Divimo se krilima beloglavog supa uvačkih meandara. I na kraju se sladimo tradicionalnim ukusima i mirisima Zapadne Srbije.

Ovo je destinacija koja se ne propušta – videćete zašto.

Jednodnevne ture u ponudi

Login

Najsigurniji način da pravovremeno saznate sve što vas interesuje o Vašem sledećem putovanju!

Adresa

Ježevica, Čačak, Srbija

Broj telefona

Email

The fastest way to find out all you need to know about your next journey with us is to contact us.

Address

Ježevica, Čačak, Srbija

Phone number

Email