Blog

KRSTARENJE KANJONOM DRINE

KRSTARENJE KANJONOM DRINE

Opis putovanja

Višegrad – Bajina Bašta

BUS TURA

Program obilaska:

 • Polazak iz Čačka u sedam ujutro. Vozimo se preko Užica do kafane „Kod Loja“ gde ćemo napraviti  pauzu za doručak. Imaćete priliku da probate čuvenu zlatiborsku komplet lepinju.
 • Čućemo priču o kremanskoj misteriji u selu proroka, dok idemo trasom Šarganske osmice, pored Drvengrada, grada čuvenog režisera Emira Kusturice, i dalje do Višegrada.
 • Uz priču o nobelovcu Ivu Andriću, obići ćemo ćupriju na Drini, koja je ušla na listu Svetske baštine spomenika kulture UNESCO-a. Zatim, obilazak Andrićgrada, još jedne izuzetne tvorevine našeg poznatog režisera. Slobodno vreme za ručak i obilazak grada. Naša topla preporuka su ćevapi na terasi hotela „Višegrad“ odakle ćete uživati u predivnom pogledu na most.
 • A onda, najlepši trenutak dana: ukrcavanje na brod „Grizzli“ i krstarenje kanjonom Drine. Ovaj kanjon je treći najdublji rečni kanjon u svetu i krase ga intenzivna boja vode i šumom obrasle litice.
 • Nakon tri i po sata uživanja, dolazak na jezero Perućac gde će nas čekati autobus. Panoramsko razgledanje Hidroelektrane “Bajina Bašta“ i lagana vožnja do reke Vrelo, najkraće u Evropi. Posetićemo mesto izvora i duž 365 metara, koliko je reka "dugačka" a na kraju se uliva u Drinu.
 • Slobodno vreme. Povratak preko planine Tare u Čačak. Kraj putovanja.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza.

ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.

Organizator putovanja: Mirjana Knežević PR turistička agencija Lazena Ježevica, MB 64730614, Licenca broj: OTP A-96/2022. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja izdatu od strane Triglav osiguranje ado Beograd (osigurana suma u visini od 30.000€)

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Obilaske prema program putovanja (Višegrad, Andrićgrad)
 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom, DVD, klima na navedenoj relaciji
 • Krstarenje kanjonom Drine u trajanju od 3,5 sata
 • Usluge profesionalnog turističkog vodiča za sve vreme trajanja putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove

Opšti uslovi putovanja

Pročitajte uslove ovog putovanja

Login

Najsigurniji način da pravovremeno saznate sve što vas interesuje o Vašem sledećem putovanju!

Adresa

Ježevica, Čačak, Srbija

Broj telefona

Email

The fastest way to find out all you need to know about your next journey with us is to contact us.

Address

Ježevica, Čačak, Srbija

Phone number

Email