Blog

AMBIJENTALNA UČIONICA NA DRINI

AMBIJENTALNA UČIONICA NA DRINI

Opis putovanja

Nacionalni parfi Tara je čuvar retkih i ugroženih biljnih i životinjskih vrsta. Kroz program koji podrazumeva neposredno iskustvo i praktičan rad, deca se upoznaju sa tim kako stanovnici različitih staništa žive i kako stvaraju i održavaju harmonične odnose, a šumski bonton će im pomoći da shvate kako da te odnose poštuju i čuvaju. Cilj interaktivnih radionica je upoznavanje sa vrednostima NP Tara, pravilima ponašanja u nacionalnom parku, ekologija, upoznanavanje sa biljnim i životinjskim svetom, zaštita životne sredine uz pomoć interaktivnih igrica prilagođenih uzrastu dece.

Ovaj jedinstven obrazovni program je u skladu sa savremenim tendencijama u oblasti obrazovanja i realizuje se kroz ambijentalnu učionicu primenom sledećih sadržaja:

 • Šumski bonton
 • Lanac ishrane
 • Prepoznaj drvo
 • Sačuvaj prirodu
 • Pronađi trofej
 • Pronađi boju
 • Kako hodaju životinje…

Brod „Grizzly “ fiapaciteta 140 osoba, registrovan je u sfiladu sa važećim propisima Republifie Srbije i potpuno je bezbedan za decu predšfiolsfiog i šfiolsfiog uzrasta. Sastoji se od dva nivoa; na prvom nivou je zatvoren salon kapaciteta cca 100 sedećih mesta i natkriveni deo ispred kapetanske kabine kapaciteta cca 20 sedećih mesta; na drugom nivou je otvorena paluba kapaciteta cca 100 sedećih mesta (sve ukupno preko 200 sedećih mesta, ali je maksimalan broj osoba koje možemo da primimo 140 jer je za taj broj putnika brod registrovan). Dakle, u slučaju lošeg vremena, grupi je na raspolaganju zatvorena paluba. Dužina plovidbe: 1h . Za to vreme plovimo cca 10-11km uzvodno od brane jezera, ulazimo u kanjon i vraćamo se nazad.

Napomena:

Ambijentalna učionica na brodu „Grizzly“ se izvodi do maksimalno 100 dece. U slučaju većeg broja prijavljenih, program će biti izveden u dve ili više grupa.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkazivanje PUTOVANJA je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene programa PUTOVANJA, odnosno redosleda pojedinih sadržaja u programu PUTOVANJA usled objektivnih okolnosti. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja Organizatora, usaglašenih sa YUTA standardom. Prema Zakonu o turizmu, izleti nisu obuhvaćeni garancijom putovanja. Organitazor putovanja Mirjana Knežević PR turistička agencija Lazena Ježevica, licenca broj OTP 96/2022 kategorije A od 24.11.2022.god. Putovanje je rađeno na bazi minimum 40 putnika po autobusu.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji, audio oprema, klima
 • Krstarenje na brodu “Grizzly” u trjanju od oko 1h (Brod „Grizzly“ , fiapaciteta 140 osoba, registrovan je u sfiladu sa važećim propisima Republifie Srbije i potpuno je bezbedan za de u predšfiolsfiog i šfiolsfiog uzrasta)
 • Realizaciju sadržaja interaktivnih radionica “Mladi čuvari prirode” i “Oslušni prirodu”
 • 1 prolazni ručak po izabranom meniju, kontinentalno posluženje
 • Usluge profesionalnog turističkog vodiča za sve vreme trajanja putovanja
 • Gratis za vaspitače
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove putniika

Program putovanja

Program Izleta

Polazak u jutarnjim satima. Vožnja do jezera Perućac. Ukrcavanje na brod „Grizzly“. Upoznavanje dece sa kapetanom broda i posadom. U sklopu jedno časovnog krstarenja deca će uživati u ambijentalnoj učionici na vodi. Domaćini iz Nacionalnog parka Tara provešće ih kroz interaktivnu radionicu „Oslušni

prirodu“ i „Mladi čuvari prirode“. Ručak. Nakon krstarenja odlazak na izvor refie Vrelo, najkraće reke

na svetu. Slobodno vreme. I za kraj ostavljamo obeležje Bajine Bašte, panoramsko razgledanje fiućice na Drini. Povratak u popodnevnim satima. Kraj programa.

Možda vas zanima

ŠTAJERSKA
1.00 
BANJA LUKA
1.00 
ČAROBNI PRSTEN
1.00 

Opšti uslovi putovanja

Pročitajte uslove ovog putovanja

Login

Najsigurniji način da pravovremeno saznate sve što vas interesuje o Vašem sledećem putovanju!

Adresa

Ježevica, Čačak, Srbija

Broj telefona

Email