Blog

OVČAR I KABLAR ZA NAJMLAĐE

OVČAR I KABLAR ZA NAJMLAĐE

Opis putovanja

Kao predeo izuzetnih odlika, Ovčarsko-kablarska klisura, nalazi se između strmih padina Ovčara i Kablara, tamo gde je reka Zapadna Morava, tražeći sebi put, usekla tri jedinstvena meandra. Uklješteni meandri kao simbol ove klisure mogu se u punoj lepoti videti sa vrha Kablara. Impresivne litice i vrhovi Kablara strmo se obrušavaju u reku. Stenovite strane Kablara kriju mnoštvo pećina i potkapina. Kao kontras tstrmim padinama Kablara, padine Ovčara se blaže spuštaju do reke. Prekrivene su zelenilom i šumskim masivima koji omogućavaju potpuno uživanje u pešačkim turama kroz prirodni ambijent. Ovčarsko-kablarska klisura poznata je i pod imenom Mala Srpska Sveta Gora. Na obali reke, šumskim proplancima, oslonjeni uz stenu, 10 manastira čuva viševekovno duhovno nasleđe ovog kraja!

Program putovanja: 

Polazak u jutarnjim časovima. Vožnja do Čačka. U srcu Ovčarsko-kablarske klisure, Ovčar banji,  posetićemo Prirodnjački muzej. Na zanimljiv način usvojićemo nova znanja o biljnom i životinjskom svetu zaštićenog područja. Zatim, polučasovna šetnja do manastira Nikolja gde ćemo imati priliku da se upoznamo sa istorijom ovog manastira ali i da zamislimo želju kod čudesnog bora. U manastiru ćemo uz blagoslov monahinja organizovati kreativnu radionicu. A onda, najlepši trenutak dana, ukrcavanje na katamaran koji će nas voziti meandrima Zapadne Morave do jezera Međuvršje. Upoznaćemo klisura i sa reke! Ručak. Nakon ručka odlazak na brdo Ljubić odakle se pruža prelepa panorama na grad Čačak. Slobodno vreme za igru i zabavne aktivnosti.Povratak u večernjim satima.

Napomena: 

usled visokog vodostaja reke i u slučaju vremenskih nepogoda, organizator zadržava pravo odkaza vožnje katamaranom, isključivo iz bezbedonosnih razloga. 
 
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkazivanje IZLETA je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene programa IZLETA, odnosno redosleda pojedinih sadržaja u programu IZLETA usled objektivnih okolnosti. Prema zakonu o turizmu izleti nisu obuhvaćeni garancijom putovanja. IZLET je rađen na bazi minimum 40 putnika.Organizator putovanja: Mirjana Knežević PR turistička agencija Lazena Ježevica, licenca br. OTP 96/2022 kategorije A od 24.11.2024.
Cenovnik br.1 od 14.02.2023.Evidencioni broj: 028/2022 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • Prevoz turističkim autobsom, audio oprema, klima/grejanje na navedenoj relaciji
  • Prolazni ručak, kontinentalno posluženje (meni: supa, pljeskavica/bečkašnicla/piletina, pire/pekarskikrompir, salata, voćk.)
  • Usluge profesionalnog turističkog vodiča za sve vreme trajanja putovanja
  • Ulaznicu za Prirodnjački muzej
  • Materijal za radionice u manastiru
  • Gratis za vaspitače/učitelje
  • Gratis za vaspitače/učitelje
  • Organizacioni troškovi

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • Individualni troškovi

Možda vas zanima

ŠTAJERSKA
1.00 
BANJA LUKA
1.00 
ČAROBNI PRSTEN
1.00 

Opšti uslovi putovanja

Pročitajte uslove ovog putovanja

Login

Najsigurniji način da pravovremeno saznate sve što vas interesuje o Vašem sledećem putovanju!

Adresa

Ježevica, Čačak, Srbija

Broj telefona

Email