Blog

PUTEVIMA NAŠIH JUNAKA

PUTEVIMA NAŠIH JUNAKA

Opis putovanja

6 dana autobusom, 3 noćenja / 7. – 12. novembar 2023.
SKADAR – DRAČ – VALONA – KRF - SOLUN

„Niko ne zna šta su muke teške, dok ne prođe Albaniju peške!“ Te reči odzvanjaju i podsećaju na herojski poduhvat koji je izvela srpska vojska tokom povlačenja preko Albanije ka spasonosnom Krfu. Ovo je specijalno skrojeno putovanje koje delom prati put srpske vojske. Toliko već poznato, a opet nikada ispričano! Toliko znano, a neznano! I nikada nije suvišno podsećanje na sopstvenu istoriju, i stradanja sopstvenog naroda… Previše kontraverzi i zaludnih teorija, ali nikada previše zaključaka koji su jednoglasni! Srpska vojska i narod srpski preživeli su strahote, spasili se, vozdigli iz pepela i pobedili zlo! Na ovom putešestviju slušaćemo stare srpske pesme i tumačiti njihove reči… Očima ćemo pratiti te vidike koje gledahu naši preci ispunjeni beskrajnim nadanjima… Jedna epizoda koja nikada neće prestati da bude velika! Srca ćemo ispuniti ponosom, a sasvim sigurno biće i suza! Ne može drugačije!

CENA PUTOVANjA PO OSOBI


33.000 RSD

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 45. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator zadržava pravo otkaza putovanja o čemu je dužan obavestiti prijavljene minimalno 5 dana pre otpočinjanja putovanja. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja u smislu redosleda pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti. Uz ovaj aranžman važe i primenjuju se Opšti uslovi putovanja agencije organizatora putovanja, ORGANIZATOR PUTOVANjA JE TURISTIČKA AGENCIJA „LAZENA“ JEŽEVICA. LICENCA OTP BROJ OTP A-96/2022. Prema Zakonu o turizmu organizator i propisanu polisu osiguranja br 475054257 TRIGLAV OSIGURANjE AD,

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji (kompletna oprema, audio/video oprema, klima…) – autobus sa maksimum 57 sedišta
 • Transfer feribotom na relaciji Igumenica-Krf-Igumenica
 • 1 polupansion u hotelu sa 4* u Draču (švedski sto-samoposluživanje )
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* na Krfu (švedski sto-samoposluživanje )
 • 1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Solunu (švedski sto-samoposluživanje )
 • Smeštaj u 1/2 i 1/2 + 1 sobe sa kupatilom ( 1/2 sobe sastoje se od 2 singl ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe se sastoje od 2 zasebna ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelje na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl; što može bitnije ugroziti konfor treće osobe!)
 • Obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte (tvrđava Rozafa u Skadru i transfer brodićem na ostrvo Vido – 15 € ukupno – plaćanje na licu mesta)
 • Obavezno međunarodno putno/zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 700 dinara)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 11.000 dinara
 • Gradske turističke takse u hotelima u Draču na Krfu i u Solunu u ukupnom iznosu od 10 € za 4 noćenja po osobi – plaćaju se isključivo na licu mesta!

Program putovanja

1. Dan putovanja (Utorak, 7. novembar)

Polazak autobusa iz Čačka u 22 č. Sledi noćna vožnja preko Požege, Užica, Zlatibora, Prijepolja i dalje preko Crne Gore ka Skadru… Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. Dan putovanja (Sreda, 8. novembar)

Očekivano vreme dolaska u grad SKADAR na Bojani oko 9 časova izjutra. Po dolasku prvo sledi jednočasovna pauza u centru grada za osveženje i šetnju lepom pešačkom zonom Idromeno… U Skadar se slila gotovo sva vojska srpska, i ovde je formiran ratni štab srpske Vlade. U dogovoreno vreme, odlazak do najvećeg znamenja Skadra, čuvene tvrđave Rozafa. Obilazak tvrđave uz upoznavanje sa istorijatom njene izgradnje i narodnim predanjima (napomena: do tvrđave vodi uspon dug oko 300m!). Polazak ka Draču, jednoj od luka spasa za srpsku vojsku. Dolazak u DRAČ u popodnevnim časovima. Odmah po dolasku, sledi odlazak do centra grada i kraći obilazak: Pravoslavna crkva, luka iz koje su krenule savezničke lađe ka Krfu, Venecijanska kula, ostaci Rimskog teatra… Odlazak u hotel, smeštaj u kasnim popodnevnim satima. Odmor. Večera. Noćenje.

3. Dan putovanja (Četvrtak, 9. novembar)

Doručak i napuštanje hotela do 8.30 časova. Nastavak putovanja do luke VALONA iz koje je izvršena evakuacija najvećeg dela srpske vojske. Boravak u Valoni oko 1,5 sata i nastavak putovanja ka Grčkoj i luci Igumenica. Po dolasku u IGUMENICU sledi ukrcavanje na feribot u 20.30h i plovidba ka ostrvu KRF. Po iskrcavanju u luku Lefkimi oko 21.30h, sledi odlazak u hotel u gradu Krfu. Smeštaj oko 22.30h. Noćenje.

4. Dan putovanja (Petak, 10. novembar)

Doručak. Polazak u celodnevno razgledanje lokaliteta vezanih za boravak srpske vojske na ostrvu Krf. Odlazak do centra grada Krfa gde sledi šetnja uz obilazak: Liston – jedan od najvećih trgova na Balkanu, hotel „Bella Venezia“ u kojem je zasedala srpska Vlada… Priča o jednoj divnoj pesmi... Sledi poseta Srpskoj kući koja čuva od zaborava uspomene na boravak srpskih vojnika i srpske Vlade na ovom grčkom ostrvu. Iz luke grada uputićemo se brodićem ka ostrvu VIDO i Mauzoleju srpskih vojnika u kojem se nalazi preko 3000 grobnica. Osvrnućemo se, nezaobilazno, i na „Plavu grobnicu“ u kojoj počiva preko 5000 srpskih duša… Sledi povratak u grad Krf. Slobodno vreme do 20 časova. Povratak u hotel. Noćenje.

5. Dan putovanja (Subota, 11. novembar)

Doručak. Odjava iz hotela do 9 časova. Odlazak do GUVIJE u kojoj se nalazi spomen-obeležje postavljeno na mesto iskrcavanja naših junaka na ostrvo Krf, Potom sledi odlazak do atara seoca AGIOS MATEOS u kojem se nalazi spomenik Drinskoj diviziji. Odlazak u luku Lefkimi; ukrcaj na feribot i povratak u luku Igumenica. Nastavak putovanja ka Solunu… Dolazak u SOLUN u večernjim satima, oko 20 časova. Smeštaj u hotel. Noćenje.

6. Dan putovanja (Nedelja, 12. novembar)

Doručak. Odjava iz hotela do 9 časova. Odlazak na srpsko vojničko groblje Zejtinlik. Nakon obilaska Zejtinlika, sledi panoramski obilazak Soluna sa razgledanjem iz autobusa: crkva Sv. Dimitrija, Rotonda, Bela kula, Ignjacija… Slobodno vreme. Polazak ka Srbiji u 15 časova. Putovanje preko Severne Makedonije, i dalje linijom preko Niša ka Čačku. Povratak u kasnim noćnim satima. Kraj putovanja.

Možda vas zanima

ŠTAJERSKA
1.00 
BANJA LUKA
1.00 
ČAROBNI PRSTEN
1.00 

Opšti uslovi putovanja

Pročitajte uslove ovog putovanja

Login

Najsigurniji način da pravovremeno saznate sve što vas interesuje o Vašem sledećem putovanju!

Adresa

Ježevica, Čačak, Srbija

Broj telefona

Email